Babysvømming og småbarnssvømming

Påmelding/spørsmål: Kontakt instruktør Brit Laila Hole på mob. 916 42 266 eller e-post britlaila@hinnafysioterapi.no

Ved påmelding trenger vi følgende informasjon:
– Navn på barnIMG_1108
– Fødselsdato til barn
– Fullt navn på foreldre
– Mobil nr.
– E-post adresse

Det starter opp nye kurs i februar, april, september og november hvert år både på Bryne og Klepp.
Kursene våre holdes fortløpende og går over 8 ganger.
Vi tilbyr kurs i babysvømming på nybegynner og videregående nivå, samt småbarns svømming for barn mellom 2 og 6 år.
Søsken har mulighet for å delta på alle kurs til halv pris. Dette gjelder på alle gruppene.

 

Babysvømming
Babysvømming er for barn mellom 0 og 2 år. Vi tilbyr både nybegynnerkurs og videregående kurs. Aktiviteten er basert på lek og vektlegger den nære kontakten mellom foreldre osøskeng barn. Det er barna som er i fokus og all aktivitet foregår på deres premisser.
Målet med babysvømming er å lære barna å bli trygge i vann, både over og under vann. I timen bruker vi sanger, regler, badeleker og baderinger. Vi lærer barna å bli trygge hvis de får vann i ansiktet og de lærer å dykke.

 

Småbarnssvømming
Småbarnssvømming er for barn i alderen 2-6 år ca. Alle kan delta uansett hvilket nivå de er på. Kursene legges opp slik at alle barn får vanntilvenning og trening på det de har mest behov for. Foreldre som er med i bassenget har selv ansvar for sitt barn, og det må minimum være en voksen per barn. Instruktøren er til stede for å gi råd og veiledning i aktivitetene.

 

Fordeler med babysvømming
– Det er kjekt!
– Foreldre og barn knytter sterke bånd
– Det er sosialt!
– Svømming og annen vannaktivitet er avslappende og/eller god trim både for voksne og barnsmil
– I vann har vi større bevegelsesfrihet enn på land, og babyer som kanskje kun kan ligge eller sitte enda får beveget seg i retninger de enda ikke mestrer på land
– Babysvømming gir familien ekstra gode muligheter til lek og aktiviteter i vann eller i tilknytning til vann når kurset er ferdig.

 

Når kan vi starte?
Vi ønsker at barnet er 10 uker eller eldre når det starter. Dersom dere ønsker å begynne før dette kan dere ta kontakt og spørre oss. Aldersgrensen er satt med hensyn til temperatur i vannet og hygieniske forhold slik at babyen ikke blir syk.
Dersom barnet ditt har et handicap er det ingen hindring for å delta på babysvømming. Forsøk har vist at aktivitet i vann har en positiv effekt på barn med handicap, men dersom du er i tvil kan det være lurt å diskutere det med fastlegen din.

 

Hvordan er forholdene i garderobene og bassenget?
Før man får gå i bassenget må både barn og voksne dusje. De voksne må vaske seg med såpe på både kroppen og håret. Barnet må spyles i dusjen, og dere må være ekstra oppmerksom på å vaske godt i intimsonen.
Dersom du er alene i garderoben kan det være lurt å ha med en stellematte som barnet kan ligge på mens du dusjer.
Både voksne og barn må ha på badehette. Barna må bruke badebukse/badedrakt. Det er ikke nødvendig å bruke badebleie!
For å være godkjent for bruk til babysvømming må bassenget holde minimum 32o.

 

Hva må vi huske på før vi kommer?
Et sultent eller trett barn vil ikke synes det er kjekt å være i bassenget. Det er derfor lurt å planlegge før dere kommer at barnet får seg en hvil og får mat før dere går i bassenget.
For små barn er det krevende å være i vann over lengre tid, dere kan derfor oppleve at barnet både er ekstra sultent og sover lengre enn normalt etter at dere har vært på babysvømming.
Ha med et ekstra håndkle til babyen, så har dere et til bruk inn og ut av garderoben, og ett tørt til å tørke med etter dere har dusjet.

 

Undervannsfotografering
To ganger årlig (vår og høst) er det mulighet for å få tatt undervannsbilder både av barnet og av hele familien. Til undervannsfotograferingen samarbeider vi med en svært dyktig fotograf. Undervannsfotografering er frivillig og man melder seg på til instruktøren når kurset nærmer seg slutten. Det blir gitt nærmere informasjon om dette på alle kurs.

 

Sosiale medier
Dere finner oss på facebook. Siden vår heter Babysvømming. Følg oss gjerne her! Facebooksiden oppdateres til enhver tid. Her kommer det fortløpende informasjon om bl.a. ledige plasser, kursoppstart, fridager og fotografering. Hinna Fysioterapi har også en egen facebookside.

Dere finner oss også på Instagram. Siden vår heter HINNAFYSIO. Vi setter stor pris på når deltagere deler bilder fra kursene og tagger dem med f.eks. #hinnafysio #hinnafysioterapi #babysvømming.