Slyngetrening

Redcord er et Norsk trenings- og behandlingskonsept med stor popularitet både blant behandlere men også treningssenter både i Norge og utlandet.

Redcord er et slyngesystem som henger ned fra taket. De kan brukes både til å trene generell styrke, men også til å trene opp en spesiell kroppsdel. Fordelen med redcord er at man kan avlaste deler av kroppen samtidig som man arbeider med andre.

Hvordan virker det?

Et ledd styres av en rekke muskler som igjen styres av nervesystemet for å gi stabilitet og styrke. Sammen med leddbånd og leddkapsler gir musklene leddet funksjon. Dersom musklene ikke kommuniserer godt nok med hjernen og resten av nervesystemet risikerer man redusert kontroll over leddene og smerter i disse.
Redcord bidrar til at musklene og nervesystemet kommuniserer bedre sammen for å oppnå kontroll og funksjon i muskler og ledd.

Redcord_Trainer_M8hUEHvem kan bruke redcord?

Alle kan ha godt av å trene i redcord, men noen pasient-grupper skiller seg ut. De med plager fra nakke, rygg, skuldre eller armer har ekstra godt av behandling med redcord da disse leddene er spesielt avhengige av de omkringliggende musklene for å ha normal funksjon.

Skader og plager som kan behandles i redcord:

  • Kroniske nakkeplagerlast ned
  • Whiplash
  • Instabilitet i skuldre
  • Impingement i skulder
  • Smerter i korsrygg